Inspiratiesessies

inspiratiesessies

Soms is het nodig om even wakker geschud te worden. Daarvoor zijn geen grootse of meeslepende trajecten nodig. Een paar helder verwoorde inzichten kunnen genoeg zijn om het gesprek binnen de eigen club op gang te brengen. Soms ontstaat er daardoor vanzelf iets, dat de beweging ten goede inzet.

Mijn optreden tijdens de Arrival Days bij NHTV, maar ook de seminars MBH14, MBH15 en MBH16 zijn goede voorbeelden van de inspiratie die Fellow Man kan brengen.

‘In een sessie gebeurt wat.’

Resultaat: van leerpunt tot actieplan

Het resultaat is afhankelijk van uw eigen ambitie en situatie. In het eenvoudigste geval kan zo’n sessie leiden tot een paar leerpunten voor de individuele betrokkenen, waarmee zij hun eigen werk net dat beetje beter kunnen invullen, of gewoon een stel geïnspireerde medewerkers. Als u ambitieuzer bent, is het eindresultaat van de sessie een concrete set met verbeteringen, inclusief stappenplan om daar te komen.

Het doel van elke sessie is en blijft: minder kosten en ellende en meer opbrengsten en plezier, door het verhogen van de menselijkheid van uw organisatie.

Inspiratie: actiegericht inzicht

Ik geloof in inspiratie. Inspiratie gaat niet over kennis overdragen, niet over nieuwe dingen leren. Het gaat over iets wakker schudden dat al in je zat. Als iets je inspireert ontstaat er meer dan begrip. Je ziet de dingen opeens helder. Je voelt de behoefte om iets te doen met dat inzicht.

Sessie: voorbereid improviseren

Ik geloof ook in sessies. Het woord wordt doorgaans als algemene aanduiding gebruikt voor een bijeenkomst van een bepaalde duur. Maar ik gebruik de term zoals jazzmuzikanten hem gebruiken. In een sessie gebeurt wat. De deelnemers beginnen met een thema en een paar vaste punten, maar tijdens de sessie wordt er geïmproviseerd om tot iets te komen dat allen zien als hun resultaat.

Start: korte intake

Op basis van een intake van een paar uur, hou ik een sessie over menselijkheid op het werk die aansluit op de situatie binnen uw organisatie.

Neem contact op.